Van Bronckhorst en Van Gastel loven Koeman

Ger
2 januari 2015, 08:33

Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel werkten tot afgelopen zomer samen met Ronald Koeman bij Feyenoord. De hoofdcoach vertrok na het seizoen naar Southampton, waarmee hij de voorbije maanden in de Premier League uitstekend presteerde. Zijn twee oud-assistenten zijn vol lof over Koeman.

Van Bronckhorst is verrast door de hoge positie van The Saints op de ranglijst. "Het verwachtingspatroon was bij Southampton werkelijk nul na alle verkopen in de zomer. Er verdwenen zo veel belangrijke spelers tegelijk. Maar alles wat hij samen met de club heeft gedaan is goed uitgepakt", zegt de oud-aanvoerder van Oranje in De Telegraaf. "Denk aan de komst van Dusan Tadic, Graziano Pelle, Toby Alderweireld en Sadio Mané. Die staan er vanaf de eerste dag."

Van Gastel stelt vast dat Koeman zijn eigen filosofie over voetbal in de praktijk brengt. "Hij durft ook met Southampton het voetbal van achteruit te laten beginnen. Met Graziano heb je, zoals dat bij Feyenoord ook wel eens het geval was, het risico dat te snel de lange bal wordt gehanteerd omdat hij altijd een sterk aanspeelpunt is. Maar juist door de combinatie met Tadic en Mané om Pelle heen, ontstaat er veel diepgang en varieert Southampton goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen