West Ham laat het liggen; Everton weer onderuit; Fer scoort

1 januari 2015, 18:29   Bijgewerkt: 1 januari 2015, 23:06

West Ham United slaagde er donderdag niet in te profiteren van de nederlaag van nummer vijf Arsenal. De formatie van coach Sam Allardyce kreeg laagvlieger West Bromwich Albion maar niet op de knieën: 1-1. Diafra Sakho zette West Ham nog wel op voorsprong met zijn negende van het seizoen, maar nog voor rust stond het weer gelijk op Upton Park. Saido Berahino behoedde de Baggies voor alweer de elfde nederlaag van het seizoen.

Everton kende eveneens een teleurstellende middag. Op bezoek bij Hull City gingen de Toffees met 2-0 onderuit. Ahmed Elmohamady en voormalig Everton-spits Nikica Jelavic tekenden in de eerste helft voor de doelpunten voor Hull. Na de onderbreking werd er niet meer gescoord. Wel eindigde Everton de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Antolin Alcaraz.

Newcastle United en Burnley hielden elkaar op St. James' Park in evenwicht. Drie keer kwam de thuisploeg op voorsprong, maar net zo vaak kwam de promovendus weer langszij: 3-3. Een eigen doelpunt van Newcastle-verdediger Paul Dummett volgde op de openingstreffer van ploeggenoot Steven Taylor. Danny Ings maakte kort na rust de 2-1 van Jack Colback ongedaan. Moussa Sissoko leek de Magpies alsnog de zege te bezorgen, maar vlak voor tijd was daar George Boyd: 3-3. Janmaat maakte bij Newcastle de negentig minuten vol en gaf de assist bij de 2-1.

Ook de wedstrijd tussen Aston Villa en Crystal Palace kreeg geen winnaar. In Birmingham hadden Ron Vlaar en Leandro Bacuna een basisplek bij de thuisploeg. Voor Vlaar zat de wedstrijd er echter al na een kwartier weer op. De aanvoerder van Villa liep een blessure op aan zijn knie en moest zich noodgedwongen laten vervangen. Ook aanwezig was Alan Pardew. De oud-manager van Newcastle United is in beeld voor het hoofdtrainerschap bij Palace.

Tenslotte deelden ook Queens Park Rangers en Swansea City de punten. Een doelpunt van Leroy Fer leek QPR lange tijd de zege te gaan bezorgen, maar Wilfried Bony verpestte het feestje van de Nederlander. De oud-spits van Vitesse trok in blessuretijd de stand weer gelijk. Zijn ploeg stond toen al met een man minder op het veld na rood voor Wayne Routledge. Marvin Emnes deed bij de bezoekers alleen het laatste half uur mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen