NAC praat met Maaskant en mikt op meerdere aanwinsten

31 december 2015, 11:10   Bijgewerkt: 31 december 2015, 12:19

NAC Breda hoopt dat Robert Maaskant zo snel mogelijk het roer als hoofdcoach overneemt van Eric Hellemons, die dan samen met Rob Penders assistent wordt in het Rat Verlegh Stadion. De clubleiding hoopt dat er deze week nog witte rook te zien zal zijn in Breda. Maaskant bevestigt dat hij weer in gesprek is met de Brabantse club, maar wil nog niet vooruitlopen op de zaken. "NAC is aan zet."

"We hebben een goed gesprek gehad waarin we over de voorwaarden hebben gesproken", geeft Maaskant aan tegenover de NOS. Anderhalve maand geleden gaf hij de Bredase club nog nul op het rekest. "Ze hebben me opnieuw benaderd en dus ben ik met ze in gesprek gegaan. Dat eerste gesprek van vorige maand was niet prettig verlopen, maar na een bemiddelingspoging hebben we kunnen praten over andere voorwaarden. Ik hoor nu overal dat het al rond is, maar dat is echt te voorbarig", benadrukt de coach, die momenteel nog veldtrainer is bij het Amerikaanse Columbus Crew, maar daar wel transfervrij weg mag.

De komst van Maaskant houdt niet in dat de clubleiding ontevreden is over het functioneren van Hellemons, geeft technisch directeur Graeme Rutjes aan. "Maar we concludeerden wel dat de trainingsstaf te smal is. En we hebben nog steeds niet voldoende punten gepakt. Daarom zijn we opnieuw in gesprek gegaan met Maaskant. Hellemons blijft ook gewoon bij de club, maar wordt weer assistent. Dat hebben we ook helder met hem besproken", legt de technische man uit.

NAC heeft in ieder geval toestemming van de KNVB gekregen om sponsorgeld te investeren in een nieuwe coach en winterversterkingen. Dat is nodig, omdat de club onder curatele staat. "We hopen de club te kunnen versterken met niet alleen Maaskant, maar ook met Dirk Marcellis en Guyon Fernandez. We zijn nu alles aan het uitwerken. Het is jammer dat het nu bijna Oud en Nieuw is, want dan gaat alles een beetje op een houtje-touwtje-manier. Maar als ik aan het begin van het nieuwe jaar deze drie kan presenteren, ben ik een blij man. Maar dan is de pot bij NAC ook leeg", besluit Rutjes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen