Ajax houdt Moisander toch tot zomer in Amsterdam

Ajax houdt Moisander toch tot zomer in Amsterdam

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 december 2014 – Het leek zo goed als uitgesloten dat Niklas Moisander na de winterstop nog in het shirt van Ajax zou spelen, maar de Amsterdamse club heeft zich bedacht. Een winterse transfer van de Finse verdediger is volgens De Telegraaf onbespreekbaar geworden, omdat de regerend landskampioen van mening is dat de aanvoerder te belangrijk is voor de ploeg.

Het besluit om Moisander langer aan boord te houden heeft de consequentie dat de verdediger komende zomer, als zijn contract afloopt, op transfervrije basis uit Amsterdam kan vertrekken. Dat was precies de reden waarom Ajax aanvankelijk opteerde voor een vroegtijdig vertrek van de Fins international. Alleen dan konden de Ajacieden nog wat terugkrijgen van de vier miljoen euro die ze in 2012 investeerden in Moisander, die destijds werd opgepikt bij AZ.

Ajax neemt dus op de koop toe dat de 29-jarige Moisander in juli transfervrij de deur kan uitlopen. Dat heeft twee redenen: met twee kampioenschappen in evenzoveel seizoenen heeft hij zijn transfersom al terugverdiend en een nieuwe titel is volgens de Amsterdamse club belangrijker dan het bedrag dat er nog aan de verdediger verdiend kan worden.

Het aanblijven van de captain heeft de nodige gevolgen voor Stefano Denswil. De verdediger, die steevast zijn wedstrijden speelt bij Jong Ajax, mag per direct met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club. Net als Moisander heeft hij een aflopende verbintenis.

gerelateerd