Rusland kan Capello na half jaar bijna weer betalen

29 december 2015, 15:49

Al een half jaar heeft Fabio Capello geen salaris ontvangen, maar de Russische voetbalbond lijkt eindelijk met geld over de brug te komen. Volgens bondsvoorzitter Nikolai Tolstykh kan het achterstallige salaris van de 68-jarige bondscoach op zeer korte termijn worden overgemaakt.

Naar verluidt is Tolstykh naar de overheid gestapt om een oplossing te zoeken voor de financiële problemen van de Russische voetbalbond. Hij had een gesprek met Vitaly Mutko, de minister van Sport, en het lijkt er dus op dat Capello met overheidsgeld betaald gaat worden. "We grijpen iedere mogelijkheid aan om ervoor te zorgen dat we aan onze verplichtingen ten opzichte van de bondscoach kunnen voldoen", aldus Tolstykh.

De Russische bond moet een flink bedrag overmaken aan Capello, want het jaarsalaris van de Italiaan is een slordige negen miljoen euro. Hiermee is hij de best betaalde bondscoach ter wereld. Het contract van Capello bij de Russische bond loopt tot de zomer van 2018, als het WK in Rusland gehouden wordt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen