Telgenkamp: "Kritiek doet echt wel wat met je"

29 december 2015, 09:15

Het eerste seizoen van Dennis Telgenkamp als eerste keeper van Heracles Almelo verloopt niet bepaald geruisloos. Zijn ploeg begon dramatisch aan de jaargang en in die periode was ook de doelman regelmatig het mikpunt van spot en kritiek. Daar heeft hij mee leren omgaan, vertelt Telgenkamp op de clubsite.

"De eerste zeven wedstrijden verloren we. Je weet dan dat er kritiek gaat komen, dat hoort nou eenmaal bij een slechte periode. In het begin vond ik het lastig om daar mee om te gaan want het doet echt wel wat met je. Uiteindelijk ben ik er goed doorheen gekomen en hoewel het raar klinkt maakt het me nu niet meer zoveel uit wat anderen zeggen", zegt de 27-jarige Telgenkamp, die Remko Pasveer opvolgde als eerste keeper

Telgenkamp weet inmiddels dat hij als eerste keeper altijd in het middelpunt van de aandacht zal staan. Dat is één van de grote verschillen met een rol als tweede doelman. "Of het nou positief of negatief is, je staat altijd in de spotlights. Daarnaast kun je veel meer je steentje bijdragen aan het team en de club. Als tweede doelman train je altijd hard, maar je mist toch iets. Ondanks het slechte begin staan we er nu aardig voor vind ik."

Hij hoopt dat Heracles, dat nu net boven de rode streep staat, erin slaagt om zich te handhaven. "De club is druk bezig met de toekomst en wij konden het in het begin van dit seizoen niet waarmaken op het veld. Het degraderen spookt dan toch door je hoofd. Want je kunt als club je stadion vergroten, maar in de Jupiler League heb je daar niets aan. Daarom moeten we ons handhaven en dat moet ook kunnen met deze selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen