Krul: "Als ik geen bal pakte, stond ik aardig voor lul"

Ger
24 december 2014, 08:48

Tim Krul speelde afgelopen zomer op het WK in Brazilië de hoofdrol bij een spraakmakende tactische ingreep van Louis van Gaal. De doelman van Newcastle United kwam diep in de verlenging als vervanger van Jasper Cillessen bij Oranje binnen de lijnen in de achtste finale tegen van Costa Rica. In de noodzakelijk geworden penaltyserie keerde Krul vervolgens twee strafschoppen.

"Ik zat op de bank en je hoopt dan dat je toch je bijdrage kunt leveren. Dat het dan zoiets wordt, dat kun je alleen maar hopen natuurlijk", blikt Krul terug bij de NOS. "Pas vlak voordat we het hotel verlieten, hoorde ik het van keeperstrainer Frans Hoek. Hij kwam naar me toe en zei dat als er penalty's zouden komen, de kans groot was dat ik gebruikt zou worden. Ik schrok niet en dacht: dat gebeurt toch niet. We pakken ze wel in de negentig minuten."

De sluitpost kwam uiteindelijk toch op het veld. "Toen de wedstrijd vorderde en we de paal en de lat raakten, begon het wel te kriebelen. Als ik geen bal pakte, stond ik daar toch aardig voor lul. De druk lag vol op die jongens, dat zag je ook in hun ogen. Het was een fantastische avond om mee te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen