Schorsing Belg na uitzitten straf alsnog teruggedraaid

23 december 2014, 15:54

Een bizar gevalletje van falende besluitvorming in het Belgische voetbal: een schorsing van KV Mechelen-speler Joachim Van Damme is teruggedraaid, maar pas nadat hij zijn straf al uitgezeten had. De Evocatiecommissie van de Belgische bond is tot de conclusie gekomen dat Van Damme onterecht gestraft was.

Van Damme raakte in de wedstrijd tegen Cercle Brugge met zijn elleboog het hoofd van tegenstander Thibaut Van Acker. Hij kreeg hiervoor een gele kaart, maar op basis van tv-beelden werd deze gele kaart omgezet in een schorsing van twee wedstrijden. KV Mechelen accepteerde dat niet en stapte naar de Evocatiecommissie, die tot de conclusie kwam dat Van Damme niet geschorst had mogen worden. De overtreding was namelijk waargenomen door de scheidsrechter en het oordeel van de arbiter mag niet zomaar worden 'overruled'.

Voor Van Damme kwam de uitspraak van de Evocatiecommissie te laat: omdat de straf tijdens het beroep niet opgeschorst werd, moest hij in de duels met RC Genk en Oostende al op de tribune plaatsnemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen