Bild voert druk op: "Hoe lang mag Luhukay nog blijven?"

23 december 2014, 08:48

Jos Luhukay gaat allesbehalve ontspannen de kerstdagen in. De positie van de coach bij Hertha BSC staat zwaar onder de druk, zeker na de pijnlijke thuisnederlaag tegen TSV 1899 Hoffenheim (0-5). Dit was voor Hertha al de negende nederlaag van dit seizoen.

En hoewel Hertha BSC nog wel boven de rode degradatiestreep staat in de Bundesliga, slijpt Sport Bild de messen. De toonaangevende krant vraagt zich dinsdag hardop af hoeveel krediet de Nederlandse coach nog heeft. "Wie lange darf Luhukay noch weiter machen?", schrijft de krant in dikke letters. Sportief directeur Michael Preetz van Hertha moet in hetzelfde artikel antwoord geven op die vraag. Hij benadrukt dat Luhukay, die de club uit Berlijn in 2013 naar het kampioenschap in de Tweede Bundesliga leidde, voorlopig gewoon aanblijft. "We gaan na de winterstop met hem door, we gaan samen verder. We hebben samen nog veel werk te doen", stelt de beleidsmaker.

Toch erkent hij dat de prestaties, ondanks een flink aantal investeringen in de zomer, teleurstellend zijn. "We slagen er niet in om constant te presteren. Of we in de winter nieuwe spelers gaan halen? We houden alle opties open. Maar ik ben ervan overtuigd dat we een betere tweede helft van het seizoen gaan spelen."

Bij Hertha BSC spelen sinds de zomer onder meer de Nederlanders John Heitinga en Roy Beerens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen