Ferguson: "Carrick is beste speler van Engeland"

23 december 2014, 08:28

Voormalig Manchester United-manager Sir Alex Ferguson is vol lof over Michael Carrick. De middenvelder, onlangs door Louis van Gaal benoemd tot nieuwe vice-aanvoerder van de Engelse club, is volgens Ferguson de beste speler van het land. "Ik vind hem de beste centrale middenvelder in het Engelse voetbal", zegt Ferguson bij BT Sport. "In mijn ogen is hij de beste Engelse speler van dit moment."

Mede door het goede spel van Carrick, die eindelijk weer helemaal fit is, is Manchester United bezig aan een opmars in de Engelse Premier League. Dat het spel van de club nog niet top is, vindt Ferguson logisch gezien de waslijst aan blessures waarmee coach Van Gaal te maken heeft. "Ik zou niet weten hoe men, met alle blessures in de selectie, van Van Gaal kan verwachten dat hij resultaten boekt. Als de blessureboeg leegstroomt en alle goede spelers weer beschikbaar zijn, gaat het lopen. Daar ben ik van overtuigd, want Van Gaal is een goede coach. Hij gaat het goed doen met deze club", weet de inmiddels 72-jarige oud-manager zeker.

Van Gaal investeerde afgelopen zomer fors in de selectie en volgens Ferguson is het logisch dat nieuwe spelers tijd nodig hebben. "Toen ik in januari een keer Patrice Evra en Nemanja Vidic haalde, waren ze het eerste half jaar nergens. Pas na een maand of vijf waren ze gewend aan de speelwijze en cultuur van de club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen