Vrouwenvoetbal: BeNe League houdt op te bestaan

22 december 2014, 14:09

De met hoge verwachtingen en veel bombarie gelanceerde BeNe League voor vrouwen vindt al na vier seizoenen zijn Waterloo. De competitie met clubs uit Nederland en België houdt na dit seizoen op te bestaan. De KNVB wil verder met een competitie die alleen bestaat uit Nederlandse clubs.

Op de eigen website meldt de KNVB dat de Nederlandse clubs na 'intensief overleg' met de voetbalbond tot de conclusie gekomen zijn dat de competitie in deze vorm 'financieel en sportief onvoldoende perspectief' biedt. Onderzocht wordt nu of er vanaf volgend seizoen weer een volledig Nederlandse competitie kan komen, met minimaal acht deelnemers. Uiteindelijk moet er minimaal twaalf deelnemers komen.

"Ons contact met de clubs is goed en wij zijn er van overtuigd dat we voor seizoen 2015/2016 een mooie competitie neer kunnen zetten met elkaar", zegt directeur amateurvoetbal Hans Spierings van de KNVB. "Op de lange termijn willen we de competitie uitbouwen naar minimaal twaalf clubs. Het vrouwenvoetbal zit in de lift en prestaties als die van Oranje onder 19 en het Nederlands vrouwenelftal dragen bij aan het enthousiasme. Net als het EK 2017 dat we onlangs naar Nederland haalde. Mede door deze positieve ontwikkelingen geloven wij dat er meer clubs geïnteresseerd raken om op het hoogste Nederlandse niveau uit te komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen