Vitesse heeft aan één helft genoeg tegen Heracles Almelo

Jw
21 december 2014, 16:03

Vitesse heeft de bekerstunt van afgelopen week tegen Ajax een passend vervolg gegeven. De ploeg uit Arnhem won in eigen huis met 3-0 van Heracles Almelo, waarmee het verschil tussen beide ploegen oploopt tot zes punten. Bertrand Traoré (2) en Zakaria Labyad maakten de doelpunten.

Voor Vitesse komt de winterstop op een uiterst vervelend moment. De Arnhemmers hebben in de laatste week voor de pauze eindelijk de gewenste vorm te pakken. Want wie Vitesse deze week heeft zien spelen tegen Ajax (4-0 winst in de beker) en in de eerste helft van de wedstrijd van vandaag, zal niet begrijpen hoe het kan dat de ploeg in de middenmoot hangt. Net als tegen Ajax was Vitesse in het competitieduel tegen Heracles Almelo niet te stoppen.

Voor de openingstreffer deed Heracles Almelo heel aardig mee. Via Illias Bel Hassani hadden de gasten zelfs moeten scoren, maar de middenvelder benutte zijn vrije schietkans in de twintigste minuut niet. Na het doelpunt van Traoré had Heracles niets meer te vertellen. Vitesse verdubbelde de voorsprong via Zakaria Labyad, die vrijstaand bij de tweede paal makkelijk kon scoren (2-0). De complimenten gingen voor de helft naar Vejinovic, die een panklare voorzet afleverde.

In de tweede helft sloop er gemakzuchtigheid in het spel van Vitesse. Heracles Almelo kreeg drie opgelegde kansen waarmee het de wedstrijd nog spannend had kunnen maken. Oussama Tannane dook twee keer vrij op voor het doel, Bryan Linssen één keer. Vitesse-doelman Eloy Room kwam bij alle kansen als winnaar uit de strijd, maar kreeg de ballen ook recht op zich af geschoten. Heracles Almelo deed zichzelf tekort, maar maakte daarmee wel het verschil met Vitesse duidelijk.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!