Van Gaal niet langs Aston Villa, Koeman klopt Everton

20 december 2014, 17:54   Bijgewerkt: 20 december 2014, 18:20

De zegereeks van Manchester United in de Engelse Premier League is ten einde. Na zes opeenvolgende overwinningen kwam de ploeg van manager Louis van Gaal zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Aston Villa. Het Southampton van Ronald Koeman brak juist met een negatieve serie. In het eigen St. Mary's Stadium werd ruim gewonnen van Everton: 3-0.

Na een stroeve start van het seizoen boekte Manchester United in de afgelopen weken belangrijke zeges op onder meer Arsenal, Southampton en Liverpool. Die goede reeks kreeg op visite bij Aston Villa geen passend vervolg. Bij rust keken de bezoekers uit Manchester tegen een 1-0 achterstand aan.

Dat kwam door een doelpunt van Christian Benteke in de achttiende minuut. De Belg kwam na een vrije trap in balbezit. Na een aanname met de borst maakte hij zich geduldig los van Jonny Evans, waarna hij het leder fraai in het doel liet draaien. Manchester United had voor rust wel veel de bal, maar onder leiding van Ron Vlaar gaf de achterhoede van Aston Villa weinig ruimte weg.

In de tweede helft creëerde Manchester United meer kansen en één daarvan leverde in de 53ste minuut de gelijkmaker op. Na een actie van Ashley Young op de flank kopte Radamel Falcao raak. Aston Villa-speler Gabriel Agbonlahor kreeg twaalf minuten later direct rood omdat hij in de ogen van de arbitrage te wild was in een duel met Young, maar aan de score veranderde desondanks niets meer. Bij Manchester United werd Robin van Persie na een uur vervangen door de herstelde Angel DI Maria. Leandro Bacuna viel tien minuten voor tijd in bij de thuisclub en was in de slotfase nog dicht bij de 2-1. Een afstandsschot van de oud-Groninger ging maar net over.

Southampton, dat haar laatste vijf officiële wedstrijden had verloren, kwam in het thuisduel met Everton in de 39ste minuut op 1-0 door een eigen doelpunt van Romelu Lukaku na een hoekschop. Oud-Eredivisiespelers Graziano Pellè (ex-AZ en ex-Feyenoord) en Maya Yoshida (ex-VVV Venlo) gaven Koeman in de tweede helft meer lucht. Voor Pellè was het zijn achtste doelpunt van het Premier League-seizoen.

Ondanks het puntenverlies blijft Manchester United derde op de ranglijst, nu met 32 punten. Wel verkleinde nummer vier West Ham United de achterstand tot één punt met een 2-0 thuiszege op hekkensluiter Leicester City. Southampton heeft met 29 punten de vijfde plaats in handen. De marge naar nummer zes Tottenham Hotspur blijft twee punten. De Londenaren pakten namelijk ook de volle buit, op het eigen White Hart Lane tegen Burnley: 2-1. Erik Lamela maakte in de 35ste minuut met een afstandsschot het verschil. Michel Vorm bleef op de bank bij Tottenham.

Queens Park Rangers klom naar de vijftiende plaats. Met Leroy Fer in de basis werd op het eigen Loftus Road tegen West Bromwich Albion een 0-2 achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning, dankzij een hattrick van Charlie Austin. Swansea City greep met een invallersrol voor Marvin Emnes drie punten bij Hull City: 0-1.

Chelsea en Manchester City voeren met 39 punten het Premier League-klassement aan. Chelsea gaat maandag op visite bij Stoke City, Manchester City won eerder op de dag met 3-0 van Crystal Palace.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen