Barcelona sluit 2014 af met ruime zege op Córdoba

Barcelona sluit 2014 af met ruime zege op Córdoba

20 december 2014 – FC Barcelona heeft in haar laatste officiële wedstrijd van het kalenderjaar geen fout gemaakt. De Catalanen wonnen zaterdag in het eigen Camp Nou met 5-0 van laagvlieger Córdoba. Pedro, Luis Suarez, Gerard Pique en Lionel Messi (2) maakten de doelpunten voor de ploeg van coach Luis Enrique.

FC Barcelona nam al binnen twee minuten de leiding. Op aangeven van Ivan Rakitic brak Pedro de ban. De vleugelaanvaller controleerde de bal met rechts en schoot vervolgens met dezelfde voet raak. Na het vroege openingsdoelpunt wervelde FC Barcelona niet, maar het ging wel rusten met een 1-0 voorsprong.

Acht minuten na de doelwissel zorgde Luis Suarez voor de beslissende 2-0. Ditmaal fungeerde Pedro als aangever. Even later werd het nog bijna 3-0; een pegel van Rakitic spatte uiteen tegen de paal. Tien minuten voor tijd viel de derde Catalaanse treffer alsnog, doordat Gerard Piqué geheel ongedekt raak knikte uit een vrije trap van Xavi. In de slotfase bepaalde Lionel Messi met twee treffers de eindscore op 5-0. De Argentijn trof eerst doel na een corner, die de Córdoba-defensie niet weg kreeg, en scoorde daarna na een fraaie aanname.

FC Barcelona verkleint met de driepunter de achterstand op koploper Real Madrid tot één punt. De Madrilenen komen dit weekend niet in actie in La Liga, aangezien ze in Marokko actief zijn op het WK voor clubs. Later op de zaterdagavond spelen ze in de finale tegen het Argentijnse San Lorenzo. Het competitieduel met Sevilla FC wordt op woensdag 4 februari ingehaald.

gerelateerd