Higler in de fout: "Mijn collega zag het verkeerd"

19 december 2014, 08:40

Dennis Higler heeft al geen vlekkeloze reputatie en in de bekerwedstrijd tussen Excelsior en NAC Breda (6-0) eiste de arbiter opnieuw een negatieve hoofdrol voor zich op. Hij kende halverwege de eerste helft een doelpunt toe aan de thuisploeg, terwijl de bal duidelijk vóór de doellijn gekeerd werd.

Door de 'spookgoal' kwam Excelsior op een 2-0 voorsprong. Higler gaf zijn fout na afloop bij FOX Sports toe: "We kunnen er kort over zijn, het was geen doelpunt." Higler kende op advies van zijn assistent, die op de achterlijn stond, een doelpunt toe. "Ik stond net binnen de 'zestien', het was voor mij onmogelijk om te zien of de bal over de doellijn was. Ik kreeg advies van mijn collega dat het een geldig doelpunt was. Dan is het simpel voor me." Higler baalt flink van de misser van zijn assistent en houdt het 'rotgevoel' over aan de wedstrijd op Woudestein: "Hij heeft het verkeerd gezien. We kunnen er lang of kort over praten, maar we zitten verkeerd."

Hoe het kan dat de assistent-scheidsrechter er zo naast zat, weet Higler niet. "We gaan dit nog analyseren, mijn collega heeft beelden nog niet gezien. Maar hij stond op de afgesproken positie, op de achterlijn, en zou dus goed zicht moeten hebben." Een 'spookgoal' als deze had voorkomen kunnen worden met doellijntechnologie. "Ik zou heel blij zijn geweest als we hier doellijntechnologie hadden, want iedereen is voor de juiste beslissing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen