Groningen vloert Volendam en bereikt laatste acht

17 december 2014, 21:28   Bijgewerkt: 17 december 2014, 21:42

De Jupiler League wordt na woensdagavond nog door slechts één club vertegenwoordigd in het bekertoernooi. Door toedoen van FC Groningen eindigde het bekertoernooi ook voor FC Volendam, nadat er deze ronde al drie eerstedivisionisten werden geëlimineerd in de KVNB beker. De ploeg uit het vissersdorp ging met 3-0 ten onder in de Groningse Euroborg.

In de achtste finales konden er nog vijf clubs uit de Jupiler League dromen van de beker en vier van deze clubs wisten al geen plaats bij de laatste acht te bemachtigen. VVV Venlo verloor van PEC Zwolle (0-1), De Graafschap moest haar meerdere erkennen in FC Twente (2-4) en NEC werd met 2-1 verslagen door AZ. Volendam kon ook geen stunt realiseren. De ploeg van trainer Hans de Koning kwam flink tekort in Groningen. Roda JC, de enige Jupiler League-club die nog in de beker zit, komt op 20 januari in actie tegen PSV.

In de tweede helft bleef het spannend tot de 71ste minuut, toen Groningen de marge verdubbelde. Nick van der Velden bleef koel vanaf elf meter en gooide de wedstrijd in het slot. Michael de Leeuw pikte vlak voor het einde van de wedstrijd ook nog een doelpuntje mee, waardoor er na 90 minuten voetbal een 3-0 eindstand op het bord stond in Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen