AZ knikkert NEC dankzij Tankovic uit de beker

AZ knikkert NEC dankzij Tankovic uit de beker

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 december 2014 – AZ behoort tot de laatste acht ploegen die kans maken op het winnen van de KNVB Beker. De Alkmaarders rekenden woensdagavond in het eigen AFAS Stadion met 2-1 af met NEC. De Nijmegenaren weerden zich kranig, maar konden niet voorkomen dat het bekeravontuur in de achtste finales ten einde kwam.

Het bekerduel begon voor AZ niet al te lekker. Viktor Elm moest al snel door Guus Hupperts vervangen worden vanwege een blessure. Nadat Nemanja Gudelj namens AZ gevaar stichtte en Alireza Jahanbaksh namens NEC  op doelman Esteban stuitte, brak Muamer Tankovic de ban namens de thuisploeg. Hij benutte de geboden ruimte en schoot het leer via de onderkant van de lat achter de prima keepende Joshua Smits. Met een 1-0 stand gingen beide ploegen aan de thee.

Vlak na de hervatting was Sjoerd Ars dicht bij de Nijmeegse gelijkmaker. NEC creëerde genoeg kansen in Alkmaar, maar ontbeerde scherpte voor het doel. Aan de andere kant was het na ruim een uur spelen wel weer raak. Tankovic zette zijn naam voor de tweede keer op het scoreformulier. Ditmaal trof hij doel vanaf de strafschopstip, nadat Tom Daemen een overtreding beging in de zestien meter. Lang kon AZ echter niet genieten van de margeverdubbeling, aangezien NEC via Anthony Limbombe de aansluiting vond: 2-1.

NEC drong nog wel wat aan, maar kon de 2-2 niet forceren. Christian Santos kwam het meest dichtbij, maar zijn vrije trap belandde net naast het doel. Zodoende vond de ploeg van coach Ruud Brood, koploper in de Jupiler League, in Alkmaar haar Waterloo in de KNVB Beker. Er was nog wel een lichtpuntje te noteren voor NEC, aangezien de Zweed Admir Bajrovic na lange afwezigheid terugkeerde.

gerelateerd