Bosz: "Ajax wil voetballen en wij willen dat ook"

17 december 2014, 17:07

Vitesse staat in het bekertoernooi voor een uitdaging van jewelste. De Arnhemmers gaan op visite bij Ajax, regerend landskampioen en vorig jaar bekerfinalist. Een mooi resultaat in het fraaie affiche en dus overwintering in de beker kan het goede gevoel in één klap terugbrengen bij de ploeg van coach Peter Bosz. In de Eredivisie won de Arnhemse ploeg namelijk al zeven wedstrijden op rij niet meer.

"De beker is nog net zo belangrijk als aan het begin van het seizoen", zegt Bosz in aanloop naar het bekerduel met Ajax tegen VitesseTV. "Het is een mooie prijs die we kunnen pakken. We hebben nu twee hordes genomen, donderdag volgt de derde", stelt de keuzeheer van Vitesse. Wint zijn elftal van de regerend landskampioen, dan is plaatsing bij de laatste acht ploegen een feit.

Verdedigers Arnold Kruiswijk en Dan Mori ontbreken in Amsterdam. "Daarnaast is ook Piet er niet bij. En Rochdi (Achenteh, red.) heeft dinsdag op de training een schop gehad. Hij is nog een twijfelgeval", aldus Bosz, die als trainer van Vitesse al twee keer eerder een uitwedstrijd tegen Ajax speelde: vorig seizoen (0-1 winst) en in augustus (4-1 verlies). "Het wordt qua spel denk ik een vergelijkbaar duel", doelt hij op beide vorige wedstrijden. "Ajax wil voetballen en wij willen dat ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen