De Wolf niet verrast door ontslag: "Hield er rekening mee"

16 december 2014, 23:52

John de Wolf is niet verrast door zijn gedwongen vertrek bij Sparta. De interim-trainer is niet langer nodig als de nieuwe trainer Alex Pastoor op 1 januari het stokje overneemt.

De Wolf en Peter van den Berg moeten van de clubleiding van de Rotterdammers vertrekken. "Daar hield ik al rekening mee. Nadat Gert ontslagen werd, gingen er al geruchten dat wij ook zouden moeten vertrekken. Tegen beter weten in hoopte ik dat dit niet klopte", aldus De Wolf tegen NU.nl.

Met het duo was afgesproken dat ze in elk geval tot de winterstop voor de groep staan. "Dan zouden we gaan evalueren. Maar toen de aanstelling van Pastoor maandag werd bekendgemaakt, vonden Peter en ik het tijd om het bestuur om duidelijkheid te vragen."

De Wolf neemt Pastoor niets kwalijk, al vindt hij de gang van zaken wel wat vreemd. "Misschien is hij wel een prima trainer voor Sparta. Ik had alleen gehoopt dat hij mij er graag bij wilde hebben. Het lijkt mij dat je als club de nieuwe trainer eerst aan tafel zet met de assistenten die er al zijn, om te zien of er een klik is. Sparta heeft anders besloten. Tja, Leo Beenhakker is de enige in het bestuur met een voetbalverleden. Dat zegt ook wel wat."

Het duo kiest ervoor de klus wel gewoon af te maken. "We konden twee dingen doen: de club het laten uitzoeken, of het gewoon afmaken. Peter en ik willen de spelers niet laten vallen. Dan zouden zij voor die ene wedstrijd wéér een andere trainer voor de groep krijgen. Bovendien zijn we in de drie competitieduels met ons aan het roer nog zonder nederlaag en zonder tegendoelpunten. Hopelijk houden we dat zo. Dan loop ik straks met opgeheven hoofd en de borst vooruit de deur uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen