Leerdam laat zich niet gek maken: "Ik strijd voor top vier"

16 december 2014, 13:47

In Arnhem wordt men nog niet bepaald vrolijk van de prestaties van Vitesse in het huidige seizoen. Na zestien speelronden staat de geel-zwarte formatie op de twaalfde plaats in de Eredivisie, met slechts negentien punten. En dat terwijl de Arnhemmers uitspreken nog steeds onverminderd ambitieus te zijn. Kelvin Leerdam, die zich tijdens twee van de afgelopen drie duels moest verbijten op de reservebank, maakt zich echter niet veel zorgen. "Ik laat me niet gek maken. Het seizoen is nog niet verloren."

Met lede ogen ziet Leerdam aan dat het keer op keer misgaat bij Vitesse. "We hebben veel wedstrijden gespeeld, die we gewoon moesten winnen", stelt hij. "Tegen Groningen hadden we het ook eerder kunnen beslissen, maar bij ons is het nou eenmaal zo dat we de wedstrijden moeilijk binnen weten te slepen. Zeven wedstrijden niet winnen, dat is heel zuur", bromt de rechtsachter annex middenvelder. Wat er precies ten grondslag ligt aan de magere prestaties, vindt Leerdam lastig te zeggen. Hij probeert de vinger op de zere plek te leggen. "Je moet de kansen benutten. Alles moet op de juiste plek vallen", denkt hij. Vitesse heeft een zeer jonge selectie, maar dat vindt Leerdam geen oorzaak. "We hebben een hele jonge groep, maar daar moet je niet te veel naar wijzen. Ajax, Feyenoord en andere clubs hebben ook een jonge groep."

"De ranglijst liegt niet"

Alsof de matige resultaten nog niet erg genoeg zijn, begon Leerdam ook nog eens twee duels op de bank. "Als sportman was dat heel zuur. Ik ben gewoon eerlijk: ik train elke week om te spelen, niet om op de bank te zitten. Maar je doet een teamsport, dus je hebt het te accepteren. Het team staat altijd boven de speler", beseft de Vitessenaar. Na de vraag of hij het begreep, gniffelde hij. "De trainer heeft zijn uitleg gegeven. Of ik het daarmee eens ben of niet, dat laat ik in het midden. Maar ik probeer gewoon door te gaan. Ik heb vorig jaar een topseizoen gehad", aldus Leerdam, die toen acht keer scoorde. "Elke kans ging er toen in. Dit seizoen heb ik pech. Maar dat is voetbal. Het hoort erbij. Ik maak me er niet druk om", benadrukt Leerdam, die niet echt geprikkeld werd door zijn reserverol tegen Go Ahead Eagles en FC Twente. "Nee. Ik heb al zo veel dingen meegemaakt in de afgelopen acht seizoenen, ik laat me niet gek maken. Ik ben gewoon relaxed. Ik wil niet negatief gaan denken."

"Strijden voor plek vier en Ajax verslaan"

Dat het contrast tussen dit seizoen en vorig seizoen groot is, is duidelijk. "Het is in alle opzichten anders", geeft Leerdam aan. "Wij staan nu twaalfde, maar ik wil om de bovenste plekken spelen", zei de rechtsback, die logischerwijs de vraag kreeg of dat er nog inzit. "Natuurlijk", reageert hij stellig. "Er zijn nog genoeg stappen te maken. Het seizoen is nog niet verloren", aldus Leerdam, die ondanks de resultaten zeer ambitieus blijft. "Ik strijd in ieder geval nog voor een plek bij de eerste vier. Dat kan nog, het seizoen is nog lang. Ik heb dat nog niet uit mijn hoofd gezet. En anders wil ik de beker proberen te winnen."

Door: Koen Jans

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen