Cambuur-coach De Jong wil voorbeeld PEC volgen

16 december 2014, 12:46

In de competitie draait SC Cambuur uitstekend en ook in het bekertoernooi kan de club goede zaken doen. Ten koste van Heracles Almelo kunnen de Friezen vanavond (dinsdag, 20.45 uur) de kwartfinale van de KNVB Beker bereiken en coach Henk de Jong hecht veel waarde aan een goed resultaat.

"De beker is hartstikke belangrijk, absoluut. Bij winst zitten we bij de laatste acht, dat is hier nog maar één keer eerder voorgekomen en zou dus geweldig zijn voor de club en onze supporters. Bovendien weet je nooit waar het kan eindigen, kijk naar PEC Zwolle vorig seizoen", zegt hij op de website van Cambuur.

In Almelo moet De Jong een aantal spelers wegens blessures missen. "Ogbeche kan door de botsing met Van der Linden niet spelen, en ook Daniël de Ridder, Michiel Hemmen, Mart Dijkstra, Ron Janzen en Berend Schootstra zullen er niet bij zijn. Furdjel Narsingh is een twijfelgeval, dat gaan we in overleg beslissen."

De coach hoopt dat zijn ploeg in Almelo de lijn van afgelopen weekend, toen Go Ahead met 1-2 verslagen werd, door kan trekken. "Over die wedstrijd zijn we heel tevreden. We stonden tactisch goed en zijn op een zwaar veld redelijk makkelijk overeind gebleven. Daar kunnen we mee verder en dat geeft vertrouwen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen