Japanse bond houdt perikelen rond coach in de gaten

16 december 2014, 10:41

De voetbalfederatie van Japan gaat mogelijk maatregelen treffen tegen haar eigen bondscoach. Javier Aguirre, de Mexicaan die aan het roer staat bij de Aziaten, wordt in Spanje in verband gebracht met matchfixing.

"We houden de situatie nauwlettend in de gaten en onderzoeken welke maatregelen we kunnen treffen", gaf een woordvoerder van de bond dinsdag aan tegen de Japanse publieke omroep NHK. Aguirre laat zich, ondanks alle verhalen rond zijn persoon, niet van de wijs brengen. "Ik richt me gewoon op de Azië Cup", sprak de Mexicaanse oefenmeester, die samen met 41 andere betrokken verdacht wordt in de matchfixingzaak.

Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft het duel tussen Levante en Real Zaragoza onder de loep genomen. Aguirre was destijds de coach van Zaragoza, dat degradatie wist te ontlopen door een zege in het omstreden duel. De club zou 965.000 euro aan de tegenstander gegeven hebben om te verliezen. Onder meer Ander Herrera (Manchester United), Gabi (Atlético Madrid) en de Nederlander Saïd Boutahar, tegenwoordig onder contract bij Al-Shamal in Qatar, worden ook genoemd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen