"We horen op dit moment zeker bij de subtop"

15 december 2014, 14:30

FC Groningen bungelt al een aantal jaar lang rond de zevende plaats in de Eredivisie, met af en toe een uitschieter naar boven of beneden. Als we vlak voor de winterstop van dit seizoen een blik op de ranglijst werpen, dan vinden we de Groningers terug op een gedeelde zevende plaats. De ploeg van coach Erwin van de Looi is derhalve in de race voor de play-offs voor Europees voetbal. Captain Maikel Kieftenbeld vindt dat zijn club absoluut thuishoort in de subtop en gaat weer voor deelname aan de play-offs, die vorig jaar ook bereikt werden.

Groningen speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen Vitesse, een directe concurrent. "Ik ben niet teleurgesteld over dit resultaat, maar had er wel meer verwacht. Tegen een concurrent wil je altijd winnen. Tegen Heerenveen (1-1, red.) waren we blij met een punt, tegen Vitesse wat minder", aldus Kieftenbeld. "Ik vind dat we thuis vol voor de winst moeten gaan. Iedereen heeft wel kunnen zien dat we dat hebben gedaan. We spelen momenteel goed, met een mooie wedstrijdinstelling. Iedereen ziet dat we willen winnen."

Op de vraag waar Groningen dit seizoen toe in staat is, reageerde Kieftenbeld vastberaden. "Het behalen van de play-offs, net als vorig jaar. Vaak geven elementen als vorm de doorslag in de beslissende wedstrijden, maar ik hoop wel weer op de play-offs", aldus de middenvelder. Hij vindt het lastig om te zeggen welke stappen Groningen nog moet zetten om dit te bewerkstelligen, maar benadrukt dat de ploeg zo door moet gaan als het nu speelt. "We waren de laatste weken veel met de instelling bezig. Dat waren we voor de interlandonderbreking namelijk even kwijt. We spelen de laatste weken weer met veel passie en strijd en dat moeten we volhouden. Dan ben ik ervan overtuigd dat het goed komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen