Verliezende Simeone blij voor matchwinner: "Leuk voor hem"

15 december 2014, 10:25

Na ruim een jaar liep Atlético Madrid zondag weer eens tegen een thuisnederlaag aan. De regerend landskampioen verloor in het eigen Estadio Vicente Calderón met 0-1 van Villarreal, de nummer zes van de ranglijst. Wakker van de nederlaag ligt Atlético-coach Diego Simeone niet, hij had vooral oog voor de matchwinner.

Het winnende doelpunt in Madrid werd namelijk gemaakt door een oude bekende van Simeone, Luciano Vietto. Als trainer van het Argentijnse Racing Club liet Simeone de aanvaller in 2011 debuteren in het betaald voetbal, sinds dit jaar staat Vietto onder contract bij Villarreal. "Deze wedstrijd is beslist door een doelpunt van Vietto en ik ben blij voor hem, ondanks het feit dat een eind gekomen is aan onze ongeslagen reeks in eigen huis", toonde Simeone zich na afloop van het duel een goed verliezer.

Simeone was niet enthousiast over het spel van zijn ploeg tegen Villarreal. "Ik vond het een gelijkopgaande wedstrijd, met kansen voor beide clubs. Wie meer risico durfde te nemen, had de meeste kans om te winnen. We moeten onze tegenstander feliciteren en ons gaan richten op de volgende wedstrijd."

Door de nederlaag heeft Atlético nu al zeven punten minder dan koploper Real Madrid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen