'Amateur' Marcellis sluit vertrek bij AZ niet uit

15 december 2014, 08:20

Na anderhalf jaar blessureleed maakte Dirk Marcellis zondag zijn rentree in het betaald voetbal. Dat deed de rechtsback in het shirt van AZ, als invaller in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-2). Maar of hij lang bij de club blijft, weet hij niet. Momenteel maakt Marcellis op amateurbasis deel uit van de Alkmaarse selectie.

Of de 26-jarige verdediger een profcontract bij AZ kan tekenen nu hij weer helemaal fit is, weet hij niet. "Nee er staat geen gesprek gepland met AZ", zegt hij bij RTV Noord-Holland. De tweevoudig Oranje-international wil na de winterstop maar één ding: voetballen. Dat hoeft volgens hem niet per se bij AZ te zijn. "Ik wil de tweede seizoenshelft vijftien wedstrijden spelen. Dat kan overal in de eredivisie zijn. Als AZ zegt dat ik kan blijven, maar zonder dat ik speel, schiet ik er niet veel mee op. Voor mij is het belangrijk om te laten zien dat ik fit ben en dat kan alleen als ik iedere wedstrijd speel."

Tegen Feyenoord kwam Marcellis in de tweede helft als invaller in de ploeg. De rechtsback vond het lekker om weer mee te doen. "Door een schorsing en de blessure van Jan Wuytens kwam er voor mij een plekje vrij. Natuurlijk was ik heel blij dat ik bij de wedstrijdselectie zat en ook nog een minuut of twintig mocht spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen