Gouweleeuw genoot: "Maar sta hier met enorm rotgevoel"

15 december 2014, 08:21

Last van Kuipvrees had het jonge AZ niet in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Alkmaarders bleven fier overeind in het kolkende stadion en leken zelfs te gaan winnen, maar in blessuretijd kwam de thuisploeg langszij (2-2). AZ-verdediger Jeffrey Gouweleeuw baalt daar flink van.

"Ik hoor van alle kanten dat mensen van deze wedstrijd hebben genoten. Alles zat erin: strijd en doelpunten. Maar ik sta hier met een enorm rotgevoel", zegt hij op de website van AZ. Zijn ploeg kwam in Rotterdam-Zuid al voor rust op een 0-2 voorsprong. "We hebben de voorsprong lang vastgehouden. Nadat Feyenoord terug kwam tot 1-2, kregen wij zelfs kansen op de 1-3 en de 1-4. Dan was het natuurlijk helemaal klaar geweest met Feyenoord. Einde wedstrijd. Nee, ik neem onze aanvallers niets kwalijk. Kansen missen doe je niet expres."

In blessuretijd viel uiteindelijk de Rotterdamse gelijkmaker. "De bal werd uit ons strafschopgebied gewerkt en kwam voor de voeten van Jordy Clasie. Hij schoot 'm er goed in. Enorm balen, zeker omdat we keihard hebben gevochten en de winst bijna binnen was. Ik ben in ieder geval trots op de strijdlust", aldus Gouweleeuw.

Ondanks de zure appel van de late gelijkmaker, beseft Gouweleeuw dat hij deel uitmaakte van een prachtige pot voetbal. "Zulke wedstrijden, daar ben je voetballer voor. Ik heb genoten van de sfeer. Net als iedereen, denk ik. Er waren ook wat opstootjes waarbij Feyenoord probeerde om de het publiek nog meer achter zich te krijgen. Ze gaven de bal ook een paar keer niet terug als wij 'm expres hadden buiten gespeeld. Ze doen alles om te winnen, maar we hebben niet over onszelf heen laten lopen. We kwamen goed voor elkaar op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen