Boulahrouz: "Kan minder genieten van Van Beek en Kongolo"

13 december 2014, 15:30

Khalid Boulahrouz had zich ongetwijfeld wat anders voorgesteld van zijn terugkeer in de Eredivisie. De ervaren verdediger moet bij Feyenoord genoegen nemen met een rol op het tweede plan, omdat Sven van Beek en Terence Kongolo het hart vormen van de minst gepasseerde verdediging in de Eredivisie. Boulahrouz ziet dat het duo goed speelt, maar baalt er ook van.

"Laat ik eerlijk zijn. Als liefhebber vind ik het mooi hoe goed Terence en Sven het doen, als sportman kan ik er minder van genieten. Ze spelen toch op mijn plek, hè. Maar ze doen het zo goed dat ik ook wel snap dat de trainer geen reden heeft mij daar nu neer te zetten", aldus de international tegen VI.

Hij begrijpt de keuze van coach Fred Rutten. "Ik zie hun potentie wel: twee grote talenten die grote stappen maken, al gaan ze echt nog wel te maken krijgen met tegenslag die ze zullen moeten overwinnen. Maar het zijn twee jongens die durven te voetballen en kunnen spelen met ruimte in hun rug. Doordat we Europees spelen, gaat die ontwikkeling alleen nog maar sneller."

De Kannibaal probeert de twee verdedigers te helpen. "Ik ben niet zo egoïstisch dat ik hoop dat ze falen, integendeel. Als teamspeler help ik deze jongens waar ik maar kan", aldus Boulahrouz, die de afgelopen weken Luke Wilkshire verving op de rechtsbackpositie. "Dat doe ik met alle liefde, maar als je me het eerlijk vraagt, ben ik gewoon een centrale verdediger. Daar speel ik het liefst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen