Almere City grijpt periode, NEC deelt tik uit aan Roda JC

12 december 2014, 21:57   Bijgewerkt: 12 december 2014, 22:21

Het is feest in Almere. Dankzij een 0-1 overwinning bij Jong PSV heeft Almere City FC voor de eerste keer in de clubhistorie een periodetitel gegrepen in de Jupiler League. Roda JC, de concurrent van de Almeerders in de strijd om de tweede periode, ging in eigen huis met 0-1 ten onder in de kraker tegen NEC. De Nijmeegse formatie zit door de belangrijke winst op rozen, het staat nu zes punten voor op de ploeg uit Kerkrade.

Willem II-huurling Norair Mamedov was namens Almere City de gevierde man tegen Jong PSV. Na ruim een uur spelen kroonde hij zich tot matchwinner, waardoor hij zijn ploeg naar de periodetitel en dus ook naar de play-offs om promotie naar de Eredivisie schoot. Indien Almere in Eindhoven had verloren, dan was dat de ploeg overigens niet fataal geweest. Roda JC, dat één punt achter de periodewinnaar stond, liep tegen een dure thuisnederlaag aan tegen NEC.

Met 16.015 toeschouwers op de tribunes - een bezoekersrecord in de Jupiler League – waren beide eredivisiedegradanten aan elkaar gewaagd in het Parkstad Limburg Stadion. In de eerste helft deelden beide teams een aantal speldenprikken uit. Nadat Henk Dijkhuizen in de stromende regen dicht bij een treffer was namens de thuisploeg, zette Anthony Limbombe NEC vijf minuten voor de theepauze in twee instanties op 0-1.

FC Eindhoven is nog steeds de nummer drie van de Jupiler League. De ploeg uit de lichtstad won in het eigen Jan Louwers Stadion spectaculair van De Graafschap. De Brabanders gaven een 3-0 voorsprong weg, maar Chiró N'Toko schoot Eindhoven naar de winst. De ploeg van coach Jean-Paul de Jong vergrootte de voorsprong op nummer vier FC Volendam tot vijf punten. De ploeg uit het vissersdorp ging op visite bij FC Emmen met 4-1 onderuit. De Drenten staan dankzij de zege op de vijfde plaats, drie punten achter de Volendammers.

Bij Jong FC Twente - Sparta (0-0) en RKC Waalwijk - Helmond Sport (0-0) was weinig te beleven, maar bij Fortuna Sittard - FC Oss was dit absoluut wél het geval. De bezoekers uit Oss wonnen met tien man met 4-5 in Limburg. Jong Ajax wist niet te winnen in deze provincie, het bleef tegen MVV Maastricht steken op een 2-2 remise. Tot slot won FC Den Bosch met 1-2 bij Telstar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen