Heracles en Dordrecht delen de punten in degradatieduel

Heracles en Dordrecht delen de punten in degradatieduel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 december 2014 – Heracles Almelo en FC Dordrecht hebben vrijdagavond de zestiende speelronde in de Eredivisie met een gelijkspel (1-1) geopend. De degradatiekandidaten schieten beiden weinig op met het punt. Ryan Koolwijk en Oussama Tannane (strafschop) verzorgden de doelpunten.

FC Dordrecht ging het seizoen in met de opvatting dat het elke wedstrijd aanvallend zou moeten spelen in een herkenbaar 4-3-3 systeem. Daar werd vorige week tegen PSV (1-3 verlies) voor het eerst van afgeweken, omdat de ploeg stijf onderaan staat in de Eredivisie. Tegen PSV speelde Dordrecht vrij aardig in een 4-4-2 opstelling en daarom werd daar door trainer Ernie Brandts aan vastgehouden in Almelo.

Hoewel deze tactiek wat behoudender is, kwam FC Dordrecht razendsnel op voorsprong is. Ryan Koolwijk dook op voor het doel van Heracles Almelo en schoot de bal via twee Heraclieden achter de kansloze doelman Dennis Telgenkamp. Bij de thuisploeg namen de frustraties na de vroege tegengoal al snel toe. Zo ruziede verdediger Mike te Wierik opzichtig met zijn trainer John Stegeman. Voorin lukte het ook niet bij Heracles. De thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk.

FC Dordrecht ging zodoende rusten met een voorsprong. Dat zal ongetwijfeld even wennen zijn geweest voor de Schapenkoppen, want dat gebeurde nog niet eerder dit seizoen. FC Dordrecht was er niet van onder de indruk. In de tweede helft gingen de bezoekers op dezelfde wijze door. Achterin stond het in tegenstelling tot veel andere duels dit seizoen als een huis.

Het inbrengen van Denni Avdic in de rust bracht daar weinig verandering in voor Heracles Almelo. Met Avdic en zijn eveneens lange kompaan Wout Weghorst moest er meer vuurwerk komen in Almelo. Dat bleef lange tijd achterwege, omdat er bij Heracles te veel mis ging om echt gevaarlijk te worden. Met een beetje hulp kwam het wel op gelijke hoogte. Josimar Lima blokkeerde een voorzet met de hand en scheidsrechter Björn Kuipers wees resoluut naar de stip. Oussama Tannane rondde het koeltjes af: 1-1.

In de slotfase golfde het spel op en neer. Avdic kreeg een aardige kans, maar treuzelde te lang. Aan de andere kant redde Telgenkamp met de voet op een schot van Rick ten Voorde. Even later mocht FC Dordrecht zich benadeeld voelen. Joris van Overeem wilde in het strafschopgebied uithalen, maar werd van achteren gehaakt. Scheidsrechter Kuipers vond dit, tot woede van FC Dordrecht, geen strafschop. Daardoor moesten beide degradatiekandidaten het doen met een punt. 

Reacties

gerelateerd