Kuyt speelt glansrol bij winnend Fenerbahçe

12 december 2014, 21:05

Fenerbahçe is, in ieder geval tijdelijk, weer de lijstaanvoerder van de Turkse Süper Lig. De formatie van coach Ismail Kartal zegevierde in het eigen Sükrü Saracoglu-stadion met 4-1 over Sivasspor, waar de Braziliaanse oud-international Roberto Carlos aan het roer staat als trainer. Dirk Kuyt eiste een hoofdrol op bij de thuisploeg.

Kuyt maakte een doelpunt en leverde een assist. De voormalig international van Oranje bracht Moussa Sow in stelling bij de 2-1 en verdubbelde de marge voor rust met een doelpunt. Van dichtbij prikte de Nederlander een bal uit de lucht achter de doelman. Het was de derde treffer van het seizoen voor Kuyt, die afgelopen zomer na 104 interlands een punt achter zijn interlandcarrière.

De ploeg uit Istanbul was dodelijk voor het doel: in de eerste helft produceerde het drie schoten, die dus allemaal raak gingen. Uiteindelijk was Sow de man van de wedstrijd, aangezien hij met zijn tweede van de avond de eindstand op 4-1 bepaalde. De openingstreffer was overigens door Bekir Irtegun aangetekend.

Fenerbahçe heeft nu 27 punten verzameld in dertien wedstrijden. Besiktas (26 punten) en Galatasaray (25 punten) kunnen dit weekend nog passeren, als ze van respectievelijk Gaziantepspor (uit) en Konyaspor (uit) weten te winnen.