Groep H: Athletic de Bilbao naar Europa League

10 december 2014, 23:23   Bijgewerkt: 10 december 2014, 23:31

In de laatste speelronde van groep H in de Champions League was alleen het gevecht om de derde plaats, goed voor een Europa League-ticket, nog spannend. Uiteindelijk kwam Athletic de Bilbao als winnaar uit de strijd. De Spanjaarden waren woensdag voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor concurrent BATE Borisov. FC Porto en Shaktar Donetsk waren al zeker van respectievelijk plek één en twee in de poule. Zij hielden elkaar vanavond in Portugal op 1-1.

Bilbao had in het eigen San Mamés tegen concurrent BATE Borisov aan een punt voldoende om verder te mogen naar de Europa League, maar uiteindelijk gingen de Basken zelfs met de volle buit aan de haal. Er werd met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. San José opende vlak na rust uit een corner de score, Susaeta tekende in de 88ste minuut voor de 2-0 eindstand.

FC Porto en Shaktar Donetsk speelden nog louter voor de premies. In het Estádio Do Dragão sloten beide teams, met Bruno Martins Indi als invaller bij de thuisclub, af op 1-1. Taras Stepanenko bracht de Oekraïense bezoekers na 51 minuten aan de leiding, Vincent Aboubakar herstelde in de 87ste minuut met een doeltreffend afstandsschot het evenwicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen