Roda JC helpt Almere City, tennisscore voor NEC

Roda JC helpt Almere City, tennisscore voor NEC

7 december 2014 – Almere City FC kan volgende week, in de uitwedstrijd tegen Jong PSV, met de periodetitel aan de haal gaan in de Jupiler League. Roda JC had voorafgaand aan dit weekend de beste papieren om de tweede periode te grijpen, maar speelde zondagmiddag de Limburgse derby tegen VVV Venlo met 1-1 gelijk, waardoor het Almere City één punt voor zich moet dulden. Op de algemene ranglijst kijkt Roda JC nu tegen een achterstand van drie punten op NEC aan. De Nijmeegse koploper droogde Achilles '29 met 6-2 af.

Het was prijsschieten in het Goffertstadion in Nijmegen, waar NEC wel eerst met 0-1 achter kwam tegen Achilles '29. De Nijmegaren lieten zich echter niet van de wijs brengen. Voor rust werd de stand omgebogen tot 3-1, dankzij treffers van Navarone Foor, Christian Santos en een eigen doelpunt. In het tweede bedrijf ging de ploeg van trainer Ruud Brood vrolijk verder. Foor maakte zijn tweede en Sjoerd Ars kroonde zich met twee doelpunten weer tot topscorer van de Jupiler League. Hij staat nu op vijftien treffers.

NEC is duidelijk de winnaar van het weekend, aangezien titelconcurrent Roda JC averij opliep in De Koel. Lang stond de brilstand op het bord in Venlo, waar Tom van Hyfte en Frank Demouge goede kansen kregen namens Roda. Het was echter VVV'er Randy Wolters die een kwartier voor tijd het net wist te vinden. Demouge wist vlak voor tijd nog een remise uit het vuur te slepen, maar hij kon niet voorkomen dat Roda JC duur puntenverlies zou lijden: 1-1.

Cas Peters moest zijn status als competitietopscorer afgeven aan Ars. De aanvaller van FC Emmen kwam niet tot scoren in de uitwedstrijd tegen Sparta. De Drenten ging met 3-0 ten onder op Het Kasteel. Michel Breuer, Kenny Teijsse en Johan Voskamp wisten het net te vinden namens de Rotterdammers. Said Bakkati kon na een uur spelen al de douche opzoeken, wegens twee gele kaarten. Emmen deed het aardig in de tweede periode, maar kan de hoop op de titel laten varen door de nederlaag.

FC Volendam leverde een knappe prestatie tegen Telstar. De ploeg uit vissersdorp kwam in de eerste helft al met tien man te staan wegens een rode kaart voor Lo Fo Sang, maar Henk Veerman bezorgde zijn ploeg na 65 minuten spelen de volle buit.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021