Groningse basisdebutant in derby van het noorden

7 december 2014, 14:09

De clash tussen FC Groningen en sc Heerenveen van vanmiddag (14.30) is niet alleen de strijd om het kampioenschap van het noorden, maar ook een kwestie van aan- of afhaken in de subtop. Vooral voor Heerenveen staat er veel op het spel, aangezien een nederlaag zou betekenen dat de achterstand op de Groningers tot zeven punten zal groeien.

Bij Groningen is de negentienjarige Jafar Arias de vervanger van Danny Hoesen, die vorige week tegen FC Twente (1-2 winst) een rode kaart kreeg en zodoende geschorst is. De jonge spits maakt zijn debuut in de basis en krijgt de voorkeur boven Mimoun Mahi, die zich regelmatig als 'supersub' laat gelden.

Bij sc Heerenveen kreeg men in aanloop naar de derby goed nieuws te horen. Daley Sinkgraven, dit seizoen de smaakmaker bij de Friezen, is fit genoeg bevonden om in actie te komen. Kenny Otigba is wederom de vervanger van de zwaar geblesseerde Jordy Buijs. Joey van den Berg keert terug van een schorsing.

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Arias, De Leeuw.

sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Otigba, v. Aken, Van Anholt; De Roon, Van den Berg, Sinkgraven; Slagveer, Uth, Larsson.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen