Efficiënt NAC boekt broodnodige zege op Cambuur

6 december 2014, 22:24

NAC Breda heeft haar uitduel tegen Cambuur Leeuwarden winnend afgesloten. De Bredanaren boekten een 0-1 zege en namen na lange tijd weer eens de volle drie punten mee naar huis. Erik Falkenburg was verantwoordelijk voor de enige treffer van het duel.

De uitploeg zette vanavond een punt achter een lange negatieve reeks. NAC Breda wist onder trainer Eric Hellemons nog geen enkele overwinning te boeken. De nieuwbakken hoofdcoach moest de afgelopen vijf wedstrijden aanzien hoe zijn ploeg keer op keer als verliezer van het veld liep.

Cambuur kende het betere van het spel, maar kwam niet verder dan een aantal speldenprikken. Spits Bartholomew Ogbeche was het dichtst bij een treffer. De Nigeriaan volleerde de bal in de eerste helft vanuit een moeilijke hoek een meter over de kruising. In de tweede helft was Albert Rusnak gevaarlijk, door de bal met gevoel richting verre paal te mikken.

Cambuur streed tot het eindsignaal voor een punt, maar tot een Fries doelpunt leidde het niet. Dankzij de overwinning kan NAC Breda weer omhoog kijken. De zege leidt de ploeg naar een voorlopige zestiende plek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen