Benfica na rust langs Belenenses, 'BMI' juicht ook

6 december 2014, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2014, 23:58

Benfica blijft winnen in de Portugese Liga ZON Sagres. De landskampioen zegevierde zaterdag in het eigen Estadio da Luz met 3-0 over subtopper Belenenses en boekte daarmee de vierde opeenvolgende overwinning in de competitie.

Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft. Lima brak in de 64ste minuut de ban, Enzo Perez verdubbelde zes minuten later uit een strafschop de marge. Het slotakkoord was voor Eduardo Salvio. De Argentijn, één van de negen Zuid-Amerikanen in de basis bij Benfica, bepaalde in de 83ste minuut de eindscore op 3-0. Ola John bleef op de bank bij Benfica.

Benfica gaat met 31 punten aan kop in Portugal. FC Porto blijft in het spoor van de grootmacht uit Lissabon. Met Bruno Martins Indi in de basis wonnen de Draken met 0-3 bij Academica Coimbra. Jackson Martinez legde er twee in en heeft nu tien keer gescoord in de competitie, Hector Herrera kwam eveneens op het scoreformulier. FC Porto heeft nu 28 punten.