Falkenburg: "Had niet voorzien dat het zo onrustig zou zijn"

6 december 2014, 12:07

Erik Falkenburg had zich wat anders voorgesteld van zijn transfer naar NAC Breda afgelopen zomer, maar de aanvallende middenvelder moet constateren dat zijn club had dit seizoen buitengewoon lastig heeft. Vorige week werd er ruim verloren van FC Utrecht, waardoor de Bredanaars nu voorlaatste staan. Falkenburg weet dat het onrustig is bij zijn club, maar zegt nog geen spijt te hebben van zijn overstap.

"Deze mooie club mag niet voor de Eredivisie verloren gaan. Daar strijd ik voor. Of mijn keuze voor deze club een verkeerde was? Daar ben ik nu niet mee bezig. Ik had niet voorzien dat NAC nu zeventiende zou staan en dat het zo onrustig zou zijn. Dat is moeilijk, maar extra reden om vol voor lijfsbehoud te gaan", zegt hij in het AD.

De afgelopen maanden waren pittig voor Falkenburg en NAC. "Het is moeilijk vertrouwen op te bouwen als je steeds in dezelfde cyclus zit", weet hij. "Beduusd zijn van een nederlaag, opladen en dan weer een tegenslag krijgen. Maar we moeten wel door. Dat probeer ik uit te stralen. Die rol heb ik ook in dit elftal. Dit elftal heeft een wedstrijd nodig die de situatie kantelt."

Vanavond (zaterdag) gaat NAC op bezoek bij SC Cambuur. Een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud. "We hebben ons voor het eerst in tijden weer eens een weekje puur op het voetbal kunnen concentreren. Tactisch trainen, niet afgeleid worden door allerlei randzaken. Dat was al weer veel te lang geleden", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen