Liverpool te sterk voor hekkensluiter Leicester City

2 december 2014, 23:07   Bijgewerkt: 3 december 2014, 10:04

Na een reeks van vier wedstrijden waarin maar één schamel puntje werd gepakt, lijkt Liverpool de winnende draad in de Premier League dan eindelijk gevonden te hebben. De formatie van manager Brendan Rodgers boekte dinsdag bij Leicester City de tweede zege op rij. Er werd in het King Power Stadium met 1-3 gewonnen van de hekkensluiter. Afgelopen weekend was Liverpool thuis met 1-0 te sterk voor Stoke City.

Makkelijk had Liverpool het echter niet in Leicester. De ploeg die vorig seizoen nog meedeed om de landstitel kwam in de 22ste minuut op achterstand door een eigen doelpunt van keeper Simon Mignolet. Een schot van José Ulloa belandde tegen de paal, maar via de rug van de Belgische sluitpost rolde het leder alsnog over de doellijn.

Adam Lallana bracht de score vier minuten later al weer in balans. De van Southampton overgenomen speler kreeg de bal plotseling voor de voeten en haalde meteen succesvol uit. Aan de treffers die in de tweede helft het verschil maakten, ging geklungel in de Leicester-achterhoede vooraf. Bij de 1-2 gleed Wes Morgan, die later ook nog rood zou krijgen, een voorzet van Raheem Sterling in de voeten van Steven Gerrard, waarna de captain de bal in het doel schoot. Leicester-keeper Kasper Schmeichel liet bij de 1-3 de bal glippen, waardoor Sterling Jordan Henderson met de hak in stelling kon brengen en zijn ploeggenoot faalde niet in de afwerking.

Liverpool klimt door de winst naar de achtste plaats. Het heeft net als Arsenal, Tottenham Hotspur en Newcastle United twintig punten. De twee Londense clubs spelen woensdag tegen respectievelijk Southampton (thuis) en Chelsea (uit), Newcastle kwam vanavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij laagvlieger Burnley. Daryl Janmaat leverde vlak na rust de assist bij de gelijkmaker van Papiss Cissé. George Boyd had Burnley in de 24ste minuut aan de leiding gebracht. Janmaat was de enige Nederlander die speeltijd kreeg bij Newcastle, Vurnon Anita bleef op de bank en Tim Krul en Siem de Jong zijn geblesseerd.

Subtoppers West Ham United en Swansea City pakten drie punten. West Ham won, ondanks een vroege achterstand, met 1-2 bij West Bromwich Albion. Swansea City versloeg Queens Park Rangers op eigen veld met 2-0. Bij de bezoekers had Leroy Fer een basisplek. Zonder Ron Vlaar en Leandro Bacuna zegevierde Aston Villa met 0-1 bij Crystal Palace. De Belg Christian Benteke maakte het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen