Gudelj weer de held van AZ: "Ben rustiger geworden"

30 november 2014, 10:23

Nemanja Gudelj was zaterdagavond wederom de gevierde man bij AZ. De aanvoerder schoot de Alkmaarders met twee treffers naar een 0-2 uitoverwinning op SC Cambuur. Na afloop van het duel in Leeuwarden liet de Servische middenvelder optekenen dat hij hoopt dat AZ kan voortborduren op dit resultaat. Hij had wel een kritische kanttekening. "Dat het slechts 0-2 is geworden, is het enige verwijt dat we onszelf mogen maken."

"Muamer Tankovic, Aron Jóhannsson en Guus Hupperts hebben goede kansen gehad. Het had dus wel 0-5 kunnen worden", zegt Gudelj op AZ.nl. "Maar goed, we hebben gewonnen en staan er goed voor in de Eredivisie. Als je een paar keer wint, sta je zo weer bij de bovenste ploegen. Die positie moeten we nu vasthouden zonder te gaan zweven. Ons doel blijft Europees voetbal halen. Ik geloof erin", stelt de aanvoerder optimistisch.

Vorig seizoen had Gudelj 33 wedstrijden nodig om zes doelpunten te maken, in deze jaargang is hem dat al na veertien duels gelukt. "Er is me altijd gezegd dat ik het in me heb om veel te scoren. Ik kwam nooit verder dan zes doelpunten in een seizoen. Nu zit het mee. Hoe dat komt? Ik ben rustiger geworden voor de goal. Dat heeft ook te maken met veel trainen, want ik ben er echt mee bezig. Daarnaast praat ik er over en analyseer ik wedstrijdbeelden. Het was vroeger blind met de wreef schieten, nu is het meer gericht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen