Kruys ook op trainerskerkhof Sparta: "Vind het zonde"

30 november 2014, 09:32

Op het trainerskerkhof van Sparta bevindt zich na dit weekend ook de grafzerk van Gert Kruys. De coach werd zaterdag, ondanks een 2-1 thuisoverwinning op RKC Waalwijk, de laan uitgestuurd. Hij vindt het jammer dat zijn dienstverband op Het Kasteel ten einde is gekomen. In de afgelopen tien jaar versleet Sparta maar liefst twaalf trainers.

"Ik vind het zonde, want ik zag nog voldoende perspectief", liet Kruys optekenen in De Telegraaf. De oefenmeester was nog geen jaar in dienst bij de Rotterdammers. Hij stond vorig jaar al onder flinke druk bij de Jupiler League-club. Destijds beleefde Sparta een dramatisch seizoen, maar kwam het dankzij een gewonnen periode wel in de play-offs om promotie naar de Eredivisie uit.

Kruys wilde nog niet heel veel zeggen over zijn congé in Rotterdam. "Ik moet met de club alleen nog wat zaken afhandelen en heb de afspraak gemaakt om tot die tijd niet te veel te zeggen in de media. Ik moet het ook even laten bezinken", aldus de ontslagen trainer. Assistenten Peter van den Berg en John de Wolf nemen na het vertrek van Kruys tijdelijk de honneurs waar als interim-trainers.

Sparta speelt maandagavond tegen Fortuna Sittard. De Kasteelclub staat na vijftien wedstrijden op de zevende plaats.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen