De Jong: "We zijn duidelijk volwassener geworden"

28 november 2014, 18:35

Het dit seizoen verrassend goed presterende SC Cambuur baarde vorige week opzien, door voor de eerste keer sinds de promotie naar de Eredivisie in 2013 op natuurgras te winnen. De Leeuwarders wonnen verdiend met 1-3 bij FC Utrecht, waardoor men nog vrolijker is geworden dan men al was bij de Friese club. Zaterdag speelt Cambuur tegen AZ. Wint de ploeg van coach Henk de Jong, dan gaat het de nummer vijf van de Eredivisie voorbij.

De Jong vond dat zijn manschappen in de Domstad lieten zien dat ze dit seizoen goed bezig zijn. "We hebben echt een hele goede wedstrijd gepeeld in Utrecht. Ik ben vooral tevreden over de rust die we bewaarden na de achterstand, we raakten niet in paniek en bleven voetballen. Daarin zijn we duidelijk volwassener geworden, we kunnen nu ook in uitwedstrijden dominant voetbal spelen", aldus de Cambuur-coach op de clubwebsite.

Naast de absentie van Daniël de Ridder is clubtopscorer Bartholomew Ogbeche er niet bij, vanwege een schorsing. Lucas Bijker en Wout Droste zijn wel weer inzetbaar. Laatstgenoemde keert nog niet terug in de basis. "De beste speelt bij ons altijd en Calvin (Mac-Intosch red.) heeft het fantastisch gedaan. Er is voor ons geen reden om hem te wisselen", aldus De Jong.

De trainer van Cambuur verwacht een pittige wedstrijd. "AZ is een hele lastige ploeg om tegen te spelen. Ze zijn levensgevaarlijk in de omschakeling. Daar moeten we voor waken en we moeten vooral ook heel zorgvuldig zijn in de dingen die we doen. Als we dat doen liggen er zeker mogelijkheden voor ons."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen