"Groningen is een grote en bekende club in Zweden"

"Groningen is een grote en bekende club in Zweden"

28 november 2014 – Simon Tibbling werd vrijdagmiddag als aanwinst van FC Groningen gepresenteerd. De twintigjarige Zweedse middenvelder gaat bij de Trots van het Noorden met rugnummer 22 spelen en ziet de Nederlandse competitie als een ideale stap in zijn carrière. "In Zweden zeggen we: als je succesvol wilt zijn in Europa, moet je in Nederland hebben gevoetbald."

De Zweedse controleur noemt zijn transfer 'een haast vanzelfsprekende stap voor jonge talenten'. "De Eredivisie staat in Zweden hoog aangeschreven", sprak hij bij zijn presentatie aan de pers. "Ik wilde daarbij graag naar FC Groningen. Dat is een grote en bekende club in Zweden, omdat veel Scandinavische spelers er al succesvol zijn geweest."

Tibbling liet zich informeren door enkele oud-spelers van Groningen. "Het afgelopen jaar speelde ik bij Djurgardens IF met Fredrik Stenman en die sprak lovende woorden over zijn periode hier bij de club. In het verleden heb ik ook Petter Andersson al eens ontmoet en over FC Groningen gesproken, wij hadden in die tijd dezelfde persoonlijke fysiek-trainer. Daarnaast speel ik in Zweden onder-21 met Dino Islamovic, die momenteel ook bij FC Groningen onder contract staat. In alle gevallen kreeg ik alleen maar goede, positieve dingen te horen over de club. Ik kijk er naar uit in Groningen te beginnen. Ik ben blij om hier te zijn", stelt de aanwinst.

Het valt nog te bezien of Groningen in de winterperiode nog meer spelers zal aantrekken. Algemeen directeur Hans Nijland gaf op de persconferentie aan dat er 'nog wel geld in kas is' en sluit niet uit dat er op termijn nog één of twee spelers bij zullen komen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020

  3. dinsdag 31 maart 2020