Groep C: Benfica uitgeschakeld door late Zenit-treffer Danny

26 november 2014, 20:02   Bijgewerkt: 26 november 2014, 20:14

Het Champions League-avontuur van Benfica zit er na de groepsfase op. De kampioen van Portugal verloor vanavond op bezoek bij Zenit St. Petersburg met 1-0 en kan zich daardoor niet meer plaatsen voor de achtste finales van het kampioenenbal. Danny was het goudhaantje aan de kant van de Russen, hij scoorde in de slotfase de enige treffer.

Zenit won eerder dit toernooi met 0-2 in Portugal en was ook in de vijfde speelronde de sterkste. Voor rust lukte het de Russen nog niet om afstand te nemen van Benfica. De ploeg kreeg via Hulk en Salvio wel twee grote kansen om het bal te openen, maar wist die niet te verzilveren. Benfica begon als nummer vier van de poule aan het duel, en moest dus eigenlijk winnen om nog mee te doen in het toernooi. In het tweede bedrijf ging de ploeg van Jorge Jesus ook wel op zoek naar een treffer, maar het team trok toch weer aan het kortste eind.

Want het was Zenit dat er in de slotfase met de zege vandoor ging. Smaakmaker Danny schoot in de 79ste minuut raak op aangeven van Hulk, die eveneens sterk speelde. Even daarvoor had Hulk nog een grote kans gemist op de voorsprong. De Portugezen maakten het duel niet met elf man af, nadat verdediger Luisão in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg. Ola John deed als invaller acht minuten mee. 

Zodoende is Benfica voor de zesde keer in de laatste zeven edities van het grootste Europese clubtoernooi al in de groepsfase uitgeschakeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen