Groep H: Porto wint, Shaktar zonder te spelen al door

25 november 2014, 20:14   Bijgewerkt: 25 november 2014, 23:10

FC Porto kende dinsdag een gemakkelijk avondje in de Champions League. De club uit de Portugese havenstad zegevierde met 0-3 bij BATE Borisov, waardoor het de winst in Groep H bijna niet meer kan ontgaan. Shaktar Donetsk komt later op de avond nog in actie tegen Athletic de Bilbao, maar is door het verlies van BATE al zeker van de knock-out fase van de Champions League.

BATE incasseerde dit seizoen al dreun na dreun in het kampioenenbal en dat was tegen de Portugezen niet anders. De Wit-Russen hadden niets in de melk te brokkelen tegen Porto, waar Martins Indi de hele wedstrijd speelde. Nadat er - op een vrije trap van Yacine Brahimi (Porto) na - in de eerste helft weinig te beleven was, werd het verschil in het tweede bedrijf gemaakt.

Hector Miguel Herrera was zonder twijfel de grote man bij Porto. Hij maakte na een klein uur spelen het openingsdoelpunt voor de ploeg van coach Julen Lopetegui. Een fraai schot, maar het moet gezegd worden dat de BATE-sluitpost niet helemaal vrijuit ging. Jackson Martinez en FC Barcelona-huurling Cristian Tello bepaalden de eindstand op 0-3. Bij beide doelpunten was Herrera, de maker van de 0-1, de aangever.

Porto komt dankzij de zege op dertien punten na vijf speelronden. Shaktar staat vijf punten achter op de koploper, maar heeft nog twee duels tegoed. Als de Oekraïners vanavond winnen van Bilbao, dan houden ze nog een kleine kans op groepswinst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen