Alflen neemt maatregelen: "Er moet iets gebeuren"

23 november 2014, 21:44

FC Utrecht ging zondag in eigen huis met 1-3 onderuit tegen SC Cambuur. Trainer Rob Alflen was na afloop woedend. "Ik heb er de pest over in en met mij de hele club", aldus Alflen voor de camera van FOX Sports.

"Waar het fout ging? Bij het druk zetten, het opbouwen en het winnen van tweede ballen. Het ging aan alle kanten fout. Wat wij lieten zien was enorm ondermaats, na rust zakten wij door de ondergrens."

Alflen kondigde aan maatregelen te zullen nemen. "Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren, maar ik ga er eerst een nachtje over slapen voordat er conclusies volgen."

Cambuur won voor het eerst sinds de terugkeer in de Eredivisie op écht gras, maar trainer Henk de Jong wilde niets van dat gegeven weten. "Dat verhaal over écht gras en kunstgras slaat nergens op. Daar moeten we niet in doorslaan. Nu wordt kunstgras genoemd als reden dat Nederland niet meer meedoet met de Europese top, maar dat deden we tien jaar geleden ook al niet. En toen was er nog geen kunstgras."

Gevraagd naar de mogelijkheden op Europees voetbal met Cambuur was De Jong nuchter als altijd "Buiten Friesland spelen, is ook een beetje Europees voetbal. Ons doel is handhaving in de Eredivisie. Wij zijn altijd reëel en gaan geen gekke dingen roepen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen