Cambuur zet pover Utrecht na rust opzij

23 november 2014, 19:07

SC Cambuur heeft zondagmiddag in Utrecht de tweede uitoverwinning van het seizoen geboekt. De thuisploeg liet in de eigen Galgenwaard te weinig zien en op basis van de tweede helft was de Friese zege dik verdiend: 1-3. Ruud Boymans zette Utrecht op voorsprong maar Martijn Barto, Bartholomew Ogbeche en Dejan Meleg draaiden het duel volledig om. Voor Cambuur betekende het de eerste overwinning op echt gras sinds de terugkeer in de Eredivisie.

Het moment van de wedstrijd was ongetwijfeld de gemiste strafschop van Boymans tien minuten voor de rust. De topschutter van Utrecht had al een penalty benut waardoor de thuisploeg op dat moment met 1-0 aan de leiding ging. De tweede poging van Boymans was echter een prooi voor doelman Leonard Nienhuis. Tot overmaat van ramp voor Utrecht scoorde Barto een minuut later aan de andere kant wel, waardoor het in plaats van 2-0 zomaar 1-1 was.

In het eerste half uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor Utrecht. Cambuur had niets in te brengen en de thuisploeg kwam na twintig minuten verdiend op voorsprong. Vytautas Andriuškevi?ius ging als een rugzak aan Ramon Leeuwin hangen en scheidsrechter Richard Liesveld wees resoluut naar de stip. Boymans wist wel raad met dit buitenkansje en schoot alweer zijn zevende treffer van het seizoen tegen de touwen.

Even later verzuimde Boymans zijn achtste te maken en daardoor hielp de spits Cambuur terug in het zadel. De thuisploeg stond even met tien man, doordat Ramon Leeuwin met een enkelblessure niet verder kon, en de bezoekers profiteerden daar optimaal van. Op aangeven van Calvin Mac-Intosch kopte Barto op heerlijke wijze de gelijkmaker tegen de touwen.

Na rust gaven de Domstedelingen de wedstrijd volledig uit handen. Cambuur domineerde en het was aan de teruggekeerde Robin Ruiter te danken dat Utrecht lang gelijke tred hield met de bezoekers. Maar ook Ruiter kon niet voorkomen dat Ogbeche tien minuten voor het einde zijn ploeg na een vlotte combinatie aan de leiding bracht. Vlak voor tijd besliste invaller Meleg het duel door na een geweldige aanval de bal in het dak van het doel te rammen.