Van den Brom heeft eerste thuiszege binnen

22 november 2014, 20:31   Bijgewerkt: 23 november 2014, 01:41

Het heeft wat moeite gekost, maar AZ heeft van Vitesse gewonnen. Dankzij een goal van Jóhannsson in de eerste helft pakte de ploeg uit Alkmaar drie punten. Vitesse gaf voor rust niet thuis, maar had na de hervatting recht op minimaal een punt. De bal wilde er niet in en AZ bleef tot de laatste seconde vechten, waardoor het bij 1-0 bleef. Het was de eerste keer dat AZ voor eigen publiek won, sinds John van den Brom het roer heeft overgenomen.

Langzaam kwam AZ in de verdrukking. Doelman Esteban werd flink getest en had bijna geen bal in één keer klemvast, maar hij hield wel veel tegen. Hoe langer het duel duurde, hoe hoger Vitesse de druk opvoerde. Af en toe kwam AZ er uit, maar zodra er ruimte lag, werd er weinig mee gedaan. Vitesse kreeg steeds meer kansen, maar was slordig in de afwerking en kwam in tijdnood.

Met nog ongeveer vijf minuten te spelen kreeg Labyad een geweldige kans. Hij mocht vrij koppen, vlak voor de goal, maar kopte de bal recht op Esteban. Bij AZ begonnen de krachten ook op te raken. In de slotfase beperkte de ploeg zich vooral tot het wegrammen van de bal, het ging om overleven. En dat lukte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen