Anderlecht verliest, Vormer helpt Club Brugge aan koppositie

Anderlecht verliest, Vormer helpt Club Brugge aan koppositie

22 november 2014 – Anderlecht is dramatisch begonnen aan de tweede helft van de Belgische Pro League. De formatie van coach Besnik Hasi ging zaterdag met 3-1 onderuit in de uitwedstrijd tegen middenmoter Charleroi.

Cedric Fauré was de grootste plaaggeest van Anderlecht. De speler van Charleroi maakte met twee doelpunten het verschil. Hij tekende in de 46ste minuut voor de 2-1 en bepaalde ruim een kwartier later de eindscore op 3-1. Bij rust waren Charleroi en Anderlecht nog in evenwicht. Clément Tainmont bracht de thuisclub in de veertiende minuut op 1-0, Aleksandar Mitrovic maakte vlak daarna gelijk.

Anderlecht is door het verlies de koppositie in de Belgische competitie kwijt, Club Brugge passeerde. Voormalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme zag zijn elftal later op de avond twee keer een voorsprong uit handen geven in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Waasland-Beveren, maar zijn team won uiteindelijk met 4-2. Ruud Vormer was verantwoordelijk voor het laatste doelpunt van de avond. De Nederlandse middenvelder trof doel op aangeven van Felipe Gedoz. Het is Vormers eerste treffer in de Pro League. Eerder deze maand scoorde de oud-Feyenoorder wel al in de Europa League namens Club Brugge.

Club Brugge heeft na zestien duels 31 punten, Anderlecht volgt met dertig punten op plaats twee.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 10 december 2018

  2. zondag 9 december 2018