De Jong verwacht 'karakterwedstrijd' tegen FC Utrecht

21 november 2014, 15:45

SC Cambuur-coach Henk de Jong stond vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht voor het eerst aan het roer als hoofdcoach van de club uit Leeuwarden. Zodoende staat er komende zondag met Utrecht - Cambuur een bijzonder duel op het menu voor de oefenmeester. "Maar ik hoop dit keer wel op een ander resultaat", doelt hij op de 1-0 nederlaag van april.

De Jong kan in de Domstad niet beschikken over Daniël de Ridder, terwijl Lucas Bijker en Wout Droste niet helemaal okselfris zijn. "Zij zijn beide niet honderd procent fit. We gaan morgen bekijken of ze kunnen spelen, dat is nog even afwachten", zegt de trainer van Cambuur op de officiële clubwebsite. Hij denkt dat het een open wedstrijd wordt in Utrecht. "Zoals vaak in de wintermaanden verwacht ik dat het een echte karakterwedstrijd gaat worden. Maar daar hou ik wel van, als Cambuur zijnde staan we daar ook voor. We moeten alleen niet vergeten te voetballen, want dat is waar we goed in zijn."

Cambuur is bezig aan een uitstekend seizoen, maar de laatste overwinning in de Eredivisie dateert alweer van 4 oktober (tegen FC Dordrecht red.). "We hebben een hele zware serie achter de rug met wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax en uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en Willem II. Nu komen we in een fase met drie thuiswedstrijden waarin we weer punten moeten gaan pakken. Wij willen met kerst ruim boven de 20 punten zitten. Op dit moment hebben we al meer punten dan vorig seizoen in de winterstop. Maar als we daar nog wat bij kunnen sprokkelen, staan we er gewoon hartstikke goed voor", weet De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen