Alflen ziet ziekenboeg eindelijk leegstromen: "Dat is prettig"

21 november 2014, 14:20

Robby Alflen ziet het aantal blessures in de selectie van FC Utrecht eindelijk afnemen. De coach kan in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur weer beschikken over Robbin Ruiter, Tommy Oar, Nacer Barazite en Edouard Duplan. Vooral de inzetbaarheid van laatstgenoemde is opvallend, aangezien hij maar liefst tien maanden uitgeschakeld was.

Alflen heeft dus een stuk meer opties. "Dat is prettig", zegt de trainer op het digitale thuis van de Domstedelingen. Ruiter en Barazite kwamen tijdens de interlandonderbreking in actie tijdens een vriendschappelijke wedstrijd. Duplan maakte zijn rentree nog niet, maar wellicht gebeurt dit zondag dus. "Edu is in alle opzichten een winnaar. Hij wil verder met de ploeg, wil doorpakken. Voor een team is het altijd lekker als iemand als Edu in het veld komt en volgens mij geldt dat ook voor het publiek. Los van wat hij allemaal met de bal kan, werkt hij ook elke seconde keihard."

Cambuur is bezig aan een uitstekend seizoen, weet Alflen. "Cambuur? Goede ploeg. Ze willen verzorgd voetbal spelen en doen dat vanuit duidelijke afspraken. Ze hebben net zoveel punten als wij. Ze staan waar ze staan, en dat na meer dan een derde van het seizoen. Dat vind ik dus wel een graadmeter voor wat ze kunnen", besluit de Utrecht-trainer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen