Schepers wacht speciaal duel: "Beter geworden in Utrecht"

20 november 2014, 21:39

Voor Bob Schepers is de laatste wedstrijd van komende speelronde in de Eredivisie een speciale. De 22-jarige aanvaller gaat met SC Cambuur op visite bij FC Utrecht, de club waar hij begin dit jaar nog onder contract stond.

Schepers doorliep de jeugdopleiding van SC Cambuur en stapte medio 2011 over naar FC Utrecht, dat hem meteen terug verhuurde voor één seizoen. In de daaropvolgende anderhalf jaar ging Schepers wel voor zijn kans bij FC Utrecht, maar een succes werd het niet. In Stadion De Galgenwaard slaagde de aanvaller er niet in een vaste basisplaats te veroveren.

"Toch kijk ik met een goed gevoel terug op mijn Utrechtse tijd", zegt Schepers op de website van zijn oude club. "Sportief is het niet geworden wat ik ervan had verwacht, maar ik ben absoluut een betere speler geworden, zowel technisch als tactisch. Toch is het jammer dat het geen doorslaand succes is geworden. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik was het vertrouwen in mijzelf een beetje kwijt en dat zag je terug in het veld. Het was een lastige periode. FC Utrecht ging op een gegeven moment spelen in een 4-4-2-systeem. Dat was voor mij, als buitenspeler, niet gunstig. Een plek in de basis was toen ver weg."

In januari van dit jaar keerde hij terug naar zijn jeugdliefde SC Cambuur. "Daar voelde ik mij al snel een stuk beter. Het is voor mij een vertrouwde omgeving. Ik heb er mijn eerste stappen gezet in het profvoetbal. Het is fijn om terug te zijn", aldus Schepers, die ook in Leeuwarden geen basisplaats heeft. "Het gaat op het moment heel goed met SC Cambuur, dus het is logisch dat er weinig verandert. Ik moet hard blijven werken en mijzelf op die manier terug in het team knokken. We hebben veel vleugelspelers, dus makkelijk zal dat niet worden. Toch heb ik er alle vertrouwen in. Voor de bank ben ik niet teruggekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen